Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Περιγραφή


Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2015

Καινοτομία

19 Δεκεμβρίου 2015
Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. - Σοφοκλέους 1 (1ος όροφος)

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας Η Καινοτομία μπορεί να έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα αλλά οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι πρόκειται για μια έννοια που περιλαμβάνει επινοήσεις, αλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες, που βελτιώνουν μια κατάσταση ή προτείνουν μια νέα προσέγγιση στην επίλυση ενός προβλήματος. Καινοτομία όσον αφορά την Εμπειρία του Χρήστη των ΤΠΕ σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό,τι έχουν ανάγκη και ό,τι επιθυμούν χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία τους.

Το 2015 είναι η επέτειος των 10 χρόνων του θεσμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας. Το μήνυμα της επετείου αυτής είναι ότι η εμπειρία του χρήστη αποτελεί κλειδί στην προσπάθεια να κάνουμε την τεχνολογία να υπηρετεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες μας.

Έτσι, η Καινοτομία στον τομέα αυτόν ισοδυναμεί με επανάσταση: κανείς δεν θα έπρεπε να «υποφέρει» εξαιτίας προϊόντων και υπηρεσιών που υψώνουν εμπόδια για τον χρήστη. Η τεχνολογία δεν επιτρέπεται να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αδαείς.


Πηγή: World Usability Day

WUD 2008 - 2020


19 Δεκεμβρίου 2015
Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.
Σοφοκλέους 1 [Χάρτης]

World Usability Day:
Innovation Νέο παράθυρο

Με την υποστήριξη των:



http://www.atc.gr
http://www.klidarithmos.gr/

Με τη συνεργασία των:



http://www.greekchi.org/
http://hci.ece.upatras.gr/
http://www.ergonomics.gr/
http://simor.ntua.gr/ErgoU/

Διοργάνωση NT Lab
Media.UoA  Media.UoA Central [Αναλυτικά]