Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Περιγραφή

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας (World Usability Day) διοργανώνουν από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου 2008 σειρά σχετικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν: συνέδριο, εργαστήρια (workshops), μελέτες περίπτωσης (case studies), εκδόσεις, διατύπωση οδηγιών, ανάδειξη καλών πρακτικών, θέσπιση θεσμού αριστείας, διάδοση αποτελεσμάτων, προγραμματισμό έργων εφαρμογής και ιεράρχηση στόχων για τη χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις αυτές καλύπτουν όλο το εύρος των θεμάτων της Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας γενικά, ειδικότερα δε εστιάζουν στις Μεταφορές, που αποτελούν και το επιμέρους θέμα της Διεθνούς Ημέρας Ευχρηστίας 2008 (www.worldusabilityday.org Νέο παράθυρο).

Στην εποχή της αυξημένης επιτάχυνσης κάθε διάστασης της ζωής μας, της υπερπροσφοράς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και της δυνατότητας πρόσβασης σε ευρύτατα σύνολα περιεχομένου, η Ευχρηστία καθίσταται απαραίτητος όρος επιβίωσης.
Η Ευχρηστία, άρρηκτα δεμένη με την Προσβασιμότητα, αποτελούν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως επιτυχημένα ένα έργο, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αποδίδοντάς τους έτσι την προσδοκώμενη προστιθέμενη αξία και μαζικότητα της αγοράς.

«Ας κάνουμε τη ζωή ευκολότερη» είναι το σύνθημα σε έναν κόσμο που θέλει, και οφείλει πλέον, να περάσει από το δέος της πολυπλοκότητας των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους στην ανάσα της φιλικότητας, της απλότητας, της επίτευξης αποτελεσματικότητας και ικανοποίησης του καταναλωτή-χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα προσεγγιστούν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω θέματα:

α) Οι έννοιες και οι πρακτικές της Ευχρηστίας και της Προσβασιμότητας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Γιατί είναι πολύτιμη η Ευχρηστία και γιατί συχνά παραβλέπεται. Γιατί είναι κοινωνικά απαραίτητη η Προσβασιμότητα. Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από τις εφαρμογές αυτών για τους χρήστες αλλά και για τους δημιουργούς.
β) Ευχρηστία προϊόντων και υπηρεσιών. Θέματα εργονομίας συστημάτων. Σχεδιασμός και αρχιτεκτονική της πληροφορίας με επίκεντρο τον χρήστη.
γ) Η Ευχρηστία και Προσβασιμότητα στις Μεταφορές. Η σημασία τους στην πληροφόρηση και μετακίνηση του κοινού. Το ζήτημα της σήμανσης σε πόλεις, οδικές αρτηρίες, εγκαταστάσεις. Μελέτες περίπτωσης εξειδικευμένου λογισμικού. Τα συστήματα εξ αποστάσεως διαχείρισης ποντοπόρων πλοίων.

WUD 2008 - 2020


10-14 Νοεμβρίου 2008
Πολυχώρος ΑΠΟΛΛΩΝ [Χάρτης]


Χρυσός Χορηγός



http://www.atebank.gr/

Υπό την αιγίδα



http://www.infosociety.gr/
www.yme.gr

Με την υποστήριξη των:



http://www.ypepeth.gr/ http://www.europarl.gr/
http://www.ana-mpa.gr/ http://www.nomarhiapeiraia.gr/
http://www.iom.gr/ http://www.cosmote.gr/
http://www.microsoft.com/hellas/ http://www.lenovo.com/
http://www.philips.gr/ http://www.danaos.gr/
http://www.lrqa.gr/ http://www.ulysses-systems.com/
giannis@malatantis.gr http://www.klidarithmos.gr/

Χορηγοί επικοινωνίας:



http://tvradio.ert.gr/radio/index.asp?id=6 http://www.kathimerini.gr/
http://www.citypress.gr/ http://www.lifo.gr/
http://www.saronicnews.com/

Με τη συνεργασία των:



http://hci.ece.upatras.gr/
http://simor.ntua.gr/ErgoU/
http://www.ergonomics.gr/
http://www.stt.aegean.gr/
http://www.nee.gr/
http://www.ammitec.org/
enoe@aegean.gr

Διοργάνωση ΕΠΙΕΕ & NT Lab
Media.UoA  Media.UoA Central [Αναλυτικά]