Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Περιγραφή


Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2014

Engagement

9 Δεκεμβρίου 2014
Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» - Προπύλαια

10 Δεκεμβρίου 2014
Κτήριο Κωστής Παλαμάς – Ακαδημίας 48 και Σίνα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας Η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται άμεσα από την ελκυστικότητα του αντικειμένου. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τεχνολογίας καθίστανται χρήσιμα όταν καταφέρουν να προσελκύσουν τον χρήστη. Στον χώρο εργασίας προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους γύρω μας –χρήστες τεχνολογίας, συναδέλφους ή άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Προσπαθούμε δηλαδή να κάνουμε τους ανθρώπους να ενστερνιστούν μια ιδέα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να συνεργαστούμε για την επίτευξη κοινών στόχων. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη πρόκληση μπορεί να είναι η διαδικασία αυτή.

Φέτος θέλουμε να σκεφτούμε δημιουργικά. Πώς μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους στη χρήση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών; Ποια σχεδιαστική λογική μπορεί να προσελκύσει τους χρήστες και να διατηρήσει το ενδιαφέρον τους; Πώς θα προσελκύσουμε εκείνους που βρίσκονται εκτός του πεδίου μας ώστε να κατανοήσουν τη σημασία μιας καλής εμπειρίας για τον χρήστη; Μπορούμε άραγε να ζητήσουμε τη συνεργασία του κοινού για βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή: World Usability Day

WUD 2008 - 2020


9-10 Δεκεμβρίου 2014
Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»
Κτήριο Κωστής Παλαμάς
Πανεπιστήμιο Αθηνών [Χάρτης]

World Usability Day:
Engagement Νέο παράθυρο

Με την υποστήριξη των:



http://www.atc.gr
http://www.klidarithmos.gr/
http://www.acm.org/

Με τη συνεργασία των:



http://www.greekchi.org/
http://hci.ece.upatras.gr/
http://www.ergonomics.gr/
http://simor.ntua.gr/ErgoU/

Διοργάνωση ΕΠΙΕΕ & NT Lab
Media.UoA  Media.UoA Central [Αναλυτικά]