Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Περιγραφή


ΗΜΕΡΕΣ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2009

Σχεδιάζοντας για έναν Βιώσιμο Κόσμο

11-12 Νοεμβρίου 2009
Πολυχώρος ΑΠΟΛΛΩΝ Νομαρχίας Πειραιά

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας

Κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας (www.worldusabilityday.org Νέο παράθυρο) για το 2009 είναι ο σχεδιασμός για έναν βιώσιμο κόσμο, για την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών της καθημερινής ζωής.

Στην εποχή της αυξημένης επιτάχυνσης κάθε διάστασης της ζωής μας, της υπερπροσφοράς ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και της δυνατότητας πρόσβασης σε ευρύτατο περιεχόμενο, η Ευχρηστία καθίσταται απαραίτητος όρος επιβίωσης.

Η Ευχρηστία, άρρηκτα δεμένη με την Προσβασιμότητα, αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως επιτυχημένο ένα έργο, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αποδίδοντάς τους έτσι την προσδοκώμενη προστιθέμενη αξία και δυνατότητα διείσδυσης.

«Ας κάνουμε τη ζωή ευκολότερη», τη δική μας ζωή ως καταναλωτές αλλά και τη ζωή των άλλων ως παραγωγοί προϊόντων, είναι ένα σύνθημα για έναν βιώσιμο κόσμο που θέλει, και οφείλει πλέον, να περάσει από το δέος της πολυπλοκότητας των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους στην ανάσα της φιλικότητας, της απλότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανοποίησης του καταναλωτή-χρήστη.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες για εφέτος θα εορταστούν με διήμερο εκδηλώσεων στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Νομαρχίας Πειραιά στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2009.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας (Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009, 17:00-21:00) ειδικοί από τον πανεπιστημιακό χώρο θα συζητήσουν δημόσια και με το κοινό -φοιτητές, επαγγελματίες, ερευνητές, ενδιαφερόμενοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες- για την ανάγκη ευρύτερης εφαρμογής των εννοιών της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας στην πράξη, αναλύοντας επιμέρους όψεις και εφαρμογές των δύο αυτών εννοιών σε θέματα προσαρμοστικότητας, κινητών υπηρεσιών και συλλογικών μέσων στον ψηφιακό κυρίως κόσμο. Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης έκδοσης των Προδιαγραφών Ευχρηστίας Ιστοχώρων. Τέλος, θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν μελέτες περίπτωσης και καλές πρακτικές από την ελληνική πραγματικότητα.

Τη δεύτερη ημέρα (Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, 9:00-13:00) θα επιχειρήσουμε να αφουγκραστούμε, μέσω ομάδων εστίασης (focus group), τις απόψεις, τα ενδιαφέροντα, τις αντιρρήσεις, τις προσδοκίες και τις ανάγκες των ελλήνων και ελληνίδων της τρίτης ηλικίας στη σχέση τους με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, σε μια προσπάθεια μύησης και εξοικείωσής τους με τις χρήσεις των τεχνολογιών αυτών και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να αντιπροσωπεύουν.

WUD 2008 - 2020


11-12 Νοεμβρίου 2009
Πολυχώρος ΑΠΟΛΛΩΝ [Χάρτης]

World Usability Day:
designing-a-sustainable-world Νέο παράθυρο

Με την υποστήριξη των:



http://www.ypepth.gr/
http://www.ana-mpa.gr/ http://www.nomarhiapeiraia.gr/
http://www.iom.gr/ http://www.klidarithmos.gr/

Χορηγοί επικοινωνίας:



http://tvradio.ert.gr/radio/index.asp?id=6 http://www.kathimerini.gr/
http://www.citypress.gr/

Με τη συνεργασία των:



http://hci.ece.upatras.gr/
http://simor.ntua.gr/ErgoU/
http://www.ergonomics.gr/
http://www.greekchi.org/

Διοργάνωση ΕΠΙΕΕ & NT Lab
Media.UoA  Media.UoA Central [Αναλυτικά]